Met een achtergrond in de farmacie startte ik jaren geleden met lichaamswerk.

Ik werk graag doelgericht op het verlichten van allerlei pijnklachten. Ik begon orthopedische klachten te behandelen met massagetherapie en acupressuur. Dit was vaak heel effectief, maar niet altijd. Toen kwam ik in aanraking met NST / Bowentherapie. Dit bleek ook een zeer effectieve methode waarmee ik zoveel verschillende klachten kon aanpakken dat dit mijn voornaamste behandelmethode is geworden. Bowentherapie zet ik in voor zowel pijn als hormonaal disbalans, zoals endometriose, menstruatiepijn, opvliegers en meer.

Het komt voor dat manuele therapie, zoals acupressuur en bowentherapie, niet afdoende zijn om pijnklachten duurzaam te verlichten.
Dit is het geval bijvoorbeeld bij ontstekingen in het lichaam. Het komt voor dat personen met langdurige pijn chronisch een ontstekingsremmende pijnstiller gebruiken, welke al dan niet de pijn stilt, maar die niet de oorzaak van de pijn aanpakt.
Om verder te kijken dan ik in de apotheek doe, heb ik mij gespecialiseerd tot nutritionist, voedings- en suppletiedeskundige oftewel, orthomoleculair therapeut bij BIOK te België.
Dit betekent dat ik adviezen op maat geef over de nodige aanpassing van leefstijl, voedingsgewoonten en ondersteunende voedingssupplementen om zodoende de oorzaak van de klacht duurzaam aan te pakken.

Pijn kan ook psychosomatisch worden bekeken. De methode bij uitstek is hiervoor PSYCH-K®.

Al met al geloof ik dat ik met deze verschillende methoden pijn effectief kan aanpakken. Ik werk graag doelgericht en resultaatgericht.

Wanneer ik vermoed dat een behandelvorm buiten mijn deskundigheid beter bij je klachtenpatroon past, zal ik je doorverwijzen naar een andere therapeut of gespecialiseerde holistische werkende arts.

Heb je klachten en wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Neem contact op zodat we de mogelijkheden in jouw situatie kunnen bespreken en aan de slag kunnen voor een meer pijnvrij leven.

Tot ziens!
Savita van Geemert-Mangroelal