Endometriose

Endometriose en behandeling

Endometriose is een medische aandoening, die zich kenmerkt door abnormale menstruaticycli, pijnklachten, buikkrampen en bekkenpijn. Normaal gesproken zorgen hormonen maandelijks voor slijmvlies opbouw in de baarmoeder. Wanneer de menstruatie inzet, stoot uw lichaam het opgebouwde slijmvlies af. Als u aan endometriose lijdt, bouwt uw lichaam niet alleen slijmvlies op in de baarmoeder, maar ook in de spierwand en op plekken buiten de baarmoeder. Ook dit slijmvlies past zich aan, aan hormonale schommelingen. Hierdoor kunnen er kleine bloedingen in de buikholte ontstaan, die leiden tot pijnklachten en eventuele verklevingen. Bent u gediagnosticeerd met endometriose of heeft u gegronde redenen te vermoeden, dat u aan endometriose lijdt? Dan kunt u bij ons terecht voor twee natuurlijke behandelingen, die de symptomen van endometriose verlichten. Wij zijn gespecialiseerd in Bowentherapie en orthomoleculaire voeding en suppletie.

Bowentherapie bij endometriose

Bowentherapie is geen medicijn, maar juist een natuurlijke behandelwijze, waarmee u uw lichaam helpt zichzelf te herstellen en de balans te hervinden. Deze vorm van therapie is niet alleen fijn voor mensen met endometriose, maar ook bij tal van andere gezondheidsproblemen. Heeft u last van uw stuitje of een aanhoudende kramp in uw kaak? Ook dan kan Bowentherapie verlichtend werken. Eigenlijk is de methode heel simpel. De ontvanger ontspant het lichaam, terwijl de therapeut rolbewegingen maakt over de gewrichten, spieren, pezen en zenuwen. De therapeutische grepen concentreren zich bij endometriose vooral rondom het bekkengebied. Soms heeft uw lichaam extra ondersteuning nodig om de natuurlijke balans te herstellen.

Orthomoleculaire voeding en suppletie

Heeft u klachten, die passen bij de diagnose endometriose? Dan kan orthomoleculaire voeding en suppletie een verlichtende werking hebben. Deze voedingsleer combineert de juiste vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die nodig zijn om de balans in uw lichaam te herstellen. De juiste voeding in de juiste dosering kan een geneeskrachtige werking hebben. Bij Gezondheidspraktijk Den Haag kunnen we u helpen om uw voeding dusdanig aan te passen, dat het de klachten van endometriose kan verlichten.

Contact opnemen

Het merendeel van onze behandelingen voor endometriose wordt vergoed. Wilt u het zeker weten? Dan kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekering of de zorgwijzer raadplegen. Heeft u een inhoudelijke of logistieke vraag over onze werkwijze? Schroom dan niet en neem contact met ons op. In de colofon vind u ons e-mailadres en telefoonnummer. We staan u graag te woord.